Hamilelik – İlk 3 Ay

Bebek isteyen anneler her şeyi acaba belirti mi diye düşünmeye başlar oysaki regl gecikmesinden önce neredeyse hiç bir belirti olmuyor. Kimi zaman aşırı yorgunluk, bulantı, koku hassasiyeti ve daha bir çok şey yaklaşık 6. Haftadan sonra başlayıp bu 3 ayın sonunda hafifler. Tabiki herkeste bu belirtiler görülecek diye bir durum da yok. Ben daha hamile olduğumu öğrenmeden 1 hafta önce falan normalden çok susayıp su içmeye ve spor yaparken normalde kolaylıkla yaptığın hareketlerde zorlanmaya başlamıştım. Hatta hocam hamile falan değilsin değil mi sen bu kadar zorlanmazdın demişti. Hmm bilmiyorum diyebilmiştim sadece. Üstelik test yapsam bile çıkmayacak bir zamandaydı bu konuşma. Sizin ilk belirtiniz neydi?


İlk 3 ay genelde görüntüde bir değişiklik olmuyor ama anneler ilk andan acaba ne zaman göbiş çıkacak diye merak etmeye başlıyor. Benim mesela çok erken belli olmaya başlamıştı.


İlk aylarda ben hafta hafta bu hafta bebeğim nasıl gelişti bu hafta neler oluyor diye hep doktorların paylaşımlarını takip ettim. Hamileliğim boyunca da sadece kendi doktorum ve doktor paylaşımlarından bilgi edindin. Gerçekten mucize gibi bir şey.


Bazıları herkese duyurmak ister bazıları riskli bir dönem olduğu için saklamak ister. Ben saklayan gruptan oldum. Nazar değmesin diye değil ama insanların ‘gereksiz’ önerilerini duymamak için. Aman yere eğilme bebek düşer, aman yukarı uzanma, ayakta durma, kemer takma vs vs. değişen hormonlardan dolayı insan bazen aşırı sinir olabiliyor. Hee diyip geçmek gerekli ama işte hormonlar mantık dinlemiyor.

Ben sadece birinci derece ailem ve birkaç arkadaşım dışında kimseye söylemedim. İlk 3 ay riskli çünkü sağlıklı bir gebelik değilse düşük olabiliyor. Allah korusun böyle bir durum olursa bir de insanlarla tekrar konuşmak istemedim. Eğer doktorunuz ek bir şey söylemediyse bu dönemde yapmanız gereken özel bir durum yok. Sadece sağlıklı beslenmeniz ve her gün folik asit ilacınız içmeniz yeterli. Bunlara başka bir paylaşımda geleceğiz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.