Hamilelik – İkinci 3 Ay

Bu dönem için hamileliğin balayı dönemi diyorlar. Gerçekten tam hamile gibi tadını çıkaracağınız bir dönem oluyor. Genellikle bulantılar 12-14 hafta civarında geçiyor ya da hafifliyor. Bebeğinizin cinsiyeti ultrasonda 12-16. Haftalar arasında görülüyor. Yanılmıyorsam 16’da net görünüyordu. 18-20. Haftalar gibi bebeğin tekmelerini hissetmeye başlıyorsunuz. Ben 18. Haftada minik tekmeleri hissetmeye başlamıştım. Hatta o gün evden çalışıyordum ve yalnızdım. Heyecandan ne yapacağımı bilememiştim ve hemen eşimi aramıştım.


Detaylı ultrason kontrolünde bebeğin parmaklarından iç organlarına kadar tek tek inceliyorsunuz. Çok uzun süren bir kontrol ama çok zevkliydi bence. Üstelik ilk ve son defa yüzünün yarısını görebilmiştik. Bizim küçük şeker asla yüzünü göstermemekte kararlıydı.


Göbeğiniz iyice ben buradayım demeye başlıyor. Kapılardan geçemeyecek kadar dev gibi değil ama yine hamile gibi görünüyorsunuz. Artık güzel bir bebiş ben buradayım diyor. Bu dönemde henüz hamile pantolonlarına geçmediyseniz büyük ihtimal artık başlamanız gerekecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.