Hamilelik – Beslenme

Gebelikte beslenme konusu benim neredeyse hiç zorlanmadığım bir konu oldu. Zaten normal hayatımda nasıl besleniyorsam ondan çok farklı değildi. Sadece protein tüketimini biraz daha arttırmaya her gün et tüketmeye ve bol su içmeye dikkat etmem gerekti.
Sağlıklı beslenmek aslında en basit haliyle. Her gün en az 1 yumurta ve haftada 2 kere balık yemek, paketli gıdalar, konserve ve donuk gıdalar tüketmemek gibi temel beslenme kurallarına tüm süreç boyunca dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca normalde de zaten tüketmediğim için salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş gıdalar, kola, fanta gibi asitli içecekler de kaçındığım ve hiç zorlanmadığım diğer şeylerden birkaç tanesiydi.


Balık tercihimizin dip balık olmaması gerekli. Ben sardalya, hamsi ve çupra çok tükettim.
Çay ve kahve olarak benim doktorum günde 1 taneye izin veriyordu. Çayın tadı hamileliğim boyunca çok kötü geldiği için hiç içmedim. Bitki çaylarını doktorum önermediği ve benim de canım hiç çekmediği için hiç tüketmedim. Kahve ise eskisi kadar güzel gelmese de iyiydi. Canım istediği günler 1 tane türk kahvesi içtim. Bazen kafeinsiz kahve tercih ettiğim de oldu. Genel olarak içecek tercihim su, süt, ayran ve maden suyu ile sınırlı kaldı.
Ben belkide beslenmeme bir çok kişiden fazla dikkat etmiş de olabilirim. Mesela şirket yemekhanesinde aşçılar artık benim donuk, konserve gıdalar ya da hazır çorbalar tüketmediğimi öğrenmişlerdi. Bana her gün sen ondan alma, bundan al diyorlardı. Onların sayesinde hem evde hem de işte içime sindiği gibi beslenebildim. Bu arada bu demek değil ki diyet yaptım azıcık yiyim ki az kilo alıyım dedim. Normal olarak sayılan aralıkta kilo aldım hatta tartıda hayatımda hiç görmediğim kiloları görüp şoklar yaşadığım oldu.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.