Hamilelik – Son 3 Ay


Sıra geldi en son 3 aya, artık ağırlaşılan, mide yanmalarının tavan olduğu nefes almanın zorlaştığı ve heyecanın dorukta olduğu zamana. Ben genel olarak hamileliğimi rahat geçirdim diyebilirim. Tabiki bazı sıkıntılarım oldu ama bunların sürecin doğası olduğunu kabullendiğim için sanırım çok etkilenmedim.
Artık tekmeler uzaktan bile göbeğimden belli oluyordu. Hiç unutmam bir kere toplantının ortasında ben bir şeyler anlatırken bizim minnoş öyle bir tekmeler atmıştı ki yanımdaki arkadaşlarım şok olmuşlardı.

Son aylarda hem bedenen ağırlık hem de bebek alışverişi, hastane çantası hazırlama gibi şeyler üst üste gelince süreç çok daha hızlı geçiyor. Hatta bence 23-25.haftadan sonrası çok daha çabuk geçiyor.


Eğer fotoğraf çekimi yaptıracaksanız bu aylarda organize etmeniz gerekiyor. Benim hamileyken hafta hafta çektiğin fotoğraflar dışında gün içinde pek fotoğraf çekilme alışkanlığım olmadığı için hatıra kalsın diye hamile çekimi yaptırdım.


Bir de doğum iznine 32. Hafta itibariyle çıkıp çıkmama konusu var. Ben çok zorlanana kadar çalışmayı tercih ettim. Neredeyse son güne kadar çalıştım ki iznimi doğum sonrası kullanayım. Son haftalarda uzun süre oturmak çok zorluyordu. Sık sık hareket etme ihtiyacı duyuyordum. Zaten tuvalet ihtiyacından dolayı da sık sık kalkıyordum. Son haftalarda artık bir şeylere konstre olmak, her hangi bir işi yapmak gerçekten zorlaşıyor. İşimi yaparken aynı cümleyi 3-5 kere okuyup ne yaptığımı anlayamadığım çok oluyordu.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.