Yenidoğan


Yenidoğan bakımında dikkat edilmesi gereken bir çok şey var. Aklıma gelenleri kısa kısa yazıyım burada dursun diyorum. Bizimki kış bebeği olduğu için odayı her zaman doktorumuzun önerisiyle 22-24 derece arasında tuttuk. Nem de 40-55 arasindaydı. Öyle aşırı sıcak yapmalar, bebeğin üzerini kat kat örtmeler yok anlayacağınız.

Bebek giyimi için yenidoğan döneminde siz ne giyiyorsanız 1 kat fazlası diyorlar. Bizim kış dönemi ve ev sıcaklığımız aşırı soğuk olmadığı için, hep içine uzun kollu zıbın üzerine uzun kollu body, ayağına çorap ve patikli alt giydirmiştim. Uyurken de gece bir bebek battaniyesi örtüyordum gündüz odanın sıcaklığına göre müslin örtüyü katlayıp örttüğüm bile oluyordu. Bu arada kıyafet demişken, bebek kıyafetlerini içeriği temiz, zararlı kimyasallar içermeyen bir bebek detejanıyla yıkamak, ütülemek ve etiketlerini kesmek gerektiğini de hatırlatmış olayım.

İlk zamanlar hatta ilk 2-3 ay gak meme guk meme tabiriyle her zaman yapışık gezdik. Bebeğin emerken üzerini örtmemek ve her talebinde emzirmek gerekiyor. Hatta bebek talep etmese bile gündüz saat başı gece 2 saati geçirmeden emzirmek ilk dönemde sarılık olmaması için en önemli şey. Bebek emerken uyumamalı ve gözleri kapalı da olsa emmeye devam etmeli. Uyuduğunda çenesine minik minik dokununca emmeye devam eder zaten. Bu konuyu daha sonra detaylı olarak paylaşmayı düşünüyorum.

Kış bebeği zor. Dışarı çıkarken aman üşümesin ne giydirsem derdi, doktora giderken dışarıya çıktı diye burnu tıkanır vs. Yaz bebeğinde de klima derdi var tabi o da ayrı zorluk. Hem sıcaklık sabit olsun hem de hava kurumasın diye uğraşmak gerekiyor. Bebek bakımı her mevsimde zor aslında.

Yenidoğan dönemi yaşarken zor geliyor ama sonrasında o zorluk kalmıyor. Yeni zorluklar geliyor 😂. İlk zamanlar uykusuzluk, emzirmek/emzirmeye çalışmak, gerekli gereksiz yorum yapan insanlar vs canınızı sıkabiliyor. Herkes bunu yaşıyor en iyisi siz sadece bebeğinize odaklanın devamı olduğu kadar artık.

Not: Fotoğraf internetten alıntıdır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.