Anne Yanı Beşik

Uyku paylaşımlarından sonraya yatak paylaşımı yakışır diye düşündüm. Her gün iyiki dediğim, küçüldüğünde en üzüldüğüm eşya oldu desem abartmış olmam.


Bebek çok küçük olduğu ve bizim yattığımız yatakların sertliği genellikle bebeklere uygun olmadığı için uzmanlar aynı yatakta yatmayı önermiyor. Zaten allah korusun tehlikeli de bir şey. Anne yanı beşik tam bu durum için bir yatak. Hem bebek elinin altında yanında yatıyor hem de kendi yatağında yatıyor. Birazcık sesi çıksa hemen görebiliyorsun gerekirse elini uzatıp pışpışlayabiliyorsun. Gece bilmem kaç kere emzirmeye uyandığında alması da kolay oluyor. Yüksekliği ayarlanabildiği için annenin yatağıyla aynı yüksekliğe getirmek, gerektiğinde tek tarafını indirerek reflü yatağı konumuna getirmek de çok kolay oluyor.
Neredeyse 7 ay kadar severek Chicco next2me anne yanı beşiği kullandık. Alırken başka markalara da bakmıştım. Görüntüde hepsi aynı fakat beşiğin kumaş kalitesi, yatak süngerinin sertliği gibi durumları da dikkate alınca fiyatı diğerlerinden biraz daha yüksek olmasına rağmen chicco da karar kıldım. Yenidoğan döneminde evde bir salona bir yatak odasına taşıdığımız zaman da, daha sonra yazlığa giderken seyahat yatağı olarak toplayıp taşıdığımız zaman da asla bizi mutsuz etmedi. Üstelik kızım mekan değiştirse de alıştığı yatakta yattığı için bence daha rahat etti.
3 aylıktan sonra daha bir hareket etmeye başladığında her gece ayaklarıyla pat küt vurduğunda da yatak çok sarsılmıyordu. Bu arada sallanan bir beşik değil ama biz zaten böyle bir özellik istemiyorduk. Ne zaman ki artık geceleri çok dönmeye, döndükçe sağa sola çarpmaya ya da benim yatağıma geçmeye başladı üzülerek bu yatağı bırakmak zorunda kaldık. Eni biraz daha geniş olsaydı kesinlikle çok daha uzun süre kullanılabilirdi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.