Bebeğin Cinsiyeti

Anne karnındaki bebeğin cinsiyeti herkes tarafından hep merak konusu olmuştur. Sağlıklı olsun da gerisi önemli değil diyip ama tabi kız/erkek olsa diye devam edenler azımsanamayacak kadar fazla. Ben kesin olarak cinsiyetini öğrenene kadar tahminde bulunmamayı seçtim çünkü kız dersem ve erkek olursa ya da tam tersi, bebek üzülür diye düşündüm. Fakat çevremdeki herkesin bir tahmini tabiki vardı.


Yeri geldi bazı insanlardan ve ortamlardan rahatsız olduğum için uzaklaştım yeri geldi milletin saçma cinsiyet tahminlerine güldüm. İçimden böyle geçti diye tahminde bulunanlar eğlenceliydi ama yürüyüşümden cinsiyet tahmini yapan bile oldu. Doktor henüz göremezken yürüyüşle cinsiyet tahmini çok ileri bir teknoloji olsa gerek. Genelde 12-18 haftalar civarında bebeğin pozisyonu uygunsa doktorunuz söyleyebiliyor.

Gebeliğin ileriki dönemlerinde göbeğin şeklinden cinsiyet tahmini bizim ülkemizde çok yaygın. Eğer top gibiyse kesin erkek, daha yayvan ise kesin kız bebektir. Ben gebeliğimde oldukça kilo aldım ama beni önceden tanımayanlar genellikle sadece göbeğin çıkmış diyordu. Heyecanla yanıma gelip yüksek özgüvenle ‘erkek değil mi?’ diyenlere çok gülüyordum. Hayır kız dediğimde ‘aa olur mu? Kesin erkek baksana karnının şekline, doktor yanlış bakmış olmasın?’ Diyorlardı. Yok canım eminiz kız desem de inandıramadım.

Bir de sık kullanılan batıl ama bende işe yarayan çin takvimi yöntemi var. Hatta bunun bir websitesini de yapmışlar. Son adet tarihini ve doğum tarihini yazıyorsun sana cinsiyet tahmininde bulunuyor. İnanmasam da kontrol ettik ve dedikleri gibi doğru bakarsan biliyor. Zaten çevremdeki çoğu kişinin de tutuyor aynı şekilde.

Böylece aklımdaki hamilelik konularını bitirdim. Bunu da anlat dediklerinizi yorumlara yazabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.