Clinique Anti Blemish Solutions Fondöten Test

 

Son zamanlardaki favori fondötenimden size bahsetmek istiyorum. Daha önceki yazılarımı okuyanlar bilir güzel bir fondöten arayışındaydım. MAC Studio Fix Fluid ve Bobbi Brown denemiştim. Hatta Bobbi Brown cildimde kaşınma yaptığı için geri vermiştim. İşte tam da onun yerine bu Clinique Anti Blemish Solutions fondöteni aldım. Benim için kapatıcılık, mat görünüm, gün boyunca parlama yapmaması ve sivilceye sebep olmaması çok önemliydi. Peki, bu tüm isteklerimi karşıladı mı? Evet kesinlikle.

Şimdiye kadar günlük olarak ve özel günlerde de kullandım. Birçok kişi çantasında kocaman bir makyaj çantası ve neredeyse tüm ürünlerini taşır. Ben ise tam tersi birisiyim. Zaten yanıma makyaj malzemesi alsam bile gün içinde makyajımı tazelemek normal koşullarda pek aklıma gelmiyor. Yanımda genellikle ruj el kremi gibi basit şeyler dışında bir şey bulunmaz. Hal böyle olunca kullandığım malzemelerden gün boyu kalıcılık bekliyorum. Clinique Anti Blemish Solutions bu konuda kesinlikle çok çok iyi. Gün boyunca birazcık olsun mu bozulmaz? Kullanmadan önce primer kullanıp kullanmamam hiç fark etmiyor her koşulda çok iyi.

Bir diğer yandan ise olan sivilceleri iyileştirmekte de başarılı olduğunu birçok kişiden duydum. Bende sivilcelenmeye neden olmadığından eminim ama yeni çıkanları geçirmekte ve kurutmakta öyle üstün ve beni şaşırtabilecek bir başarı görmedim. Cildimi hiç kurutmadı. İçeriğinde Salisilik Asit var. Bu yüzden cildi kurutan ya da sivilce tedavisinde kullanılan ürünlerle beraber kullanılması önerilmiyormuş. Benim cildim belki de alışkın olduğu için sivilce kurutmakta da üstün bir başarı görmemişimdir. Zaten bir fondöteni tüm sivilceleri tedavi etsin diye almak bence pek de mantıklı değil. Kesinlikle onaylayabileceğim bir şey var ki, sivilce tedavisine destek oluyor.

Gelelim yapısına, yapısı krem kıvamlı ve cilde sürüldüğünde pudramsı bir bitiriş sağlıyor. Cildimde nasıl durduğunu aslında daha önce paylaştığım birçok yerde gördünüz. İlk olarak arkadaşımın kına gecesine gitmeden paylaştığım aşağıdaki siyah elbiseli fotoğrafta oldukça yoğun bir yapısı olduğunu görüyoruz. Çünkü o makyajı ben yapmadım. Kuafördeki kız yaptı. Eğer bu fondöteni ilk aldığımda böyle bir uygulama yapılsa sevmezdim açık açık söylüyorum. Neden? Çünkü ben yüzümde ağırlık yapan aşırı yoğun ve maske gibi uygulamaları sevmiyorum. Uygulamayı Beauty Blender tarzı bir süngerle yaptı ve sanırım fazla yoğun sürdü. Belki de üzerine fazla pudra sürdü o yüzden bana ağır geldi. Her neyse, bunu tam bir ölçüt olarak almıyoruz. Bahsetme nedenim ise, istenirse çok yoğun kapatıcılığı bile bu fondöten ile sağlanabileceği. Gözde sen nasıl uyguluyorsun o zaman? Dediğinizi duyar gibiyim. Ben Real Techniques Expert Face Brush ile uyguluyorum. Hani örnek derseniz onları da aşağıya koyduğum kırmızı elbiseli arkadaşımın düğününe giderken paylaştığım fotoğraflar. Bu uygulamada altına Benefit Porefessinal Primer kullanmıştım. Primer olmadan ise bir önceki gezi videomda kullandım. Gün boyu onca fotoğraf ve video çekilmeme rağmen bir kerecik olsun yüzüme ne bir pudra ne de bir başka şey sürdüm. Sadece 2-3 kere rujumu tazeledim ki o da normal. O gün primer kullanmama nedenim ise unutkanlık 🙂 .

Benim kullandığım renk 01 Fresh Alabaster rengi. Fiyatı: 25,99€ .  Size renk konusunda biraz fikir vermesi açısından elimdeki diğer fondötenlerle karşılaştırmalı olarak flaşlı ve flaşsız fotoğrafını çektim. Eğer bu resimdeki diğer fondötenlerin de yazısını yazmamı istiyorsanız yorum bırakabilirsiniz.

 

Flaşlı çekim

Flaşsız çekim

Kına makyajım

Düğün makyajım – 1

Düğün makyajım – 2

One thought on “Clinique Anti Blemish Solutions Fondöten Test

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.