İlk M.A.C alış verişim

Ben günlük hayatta fazla abartılı makyaj yapmaktan pek hoşlanan birisi değilim. Kalem, rimel, ruj üçlüsüdür benim makyaj diye kullandığım ama özel bir yer olduğu zaman bu makyaj sönük kalıyor o yüzden allık, fondöten ve pudra almaya karar verdim. Tabi ki, bir bilene danışmak lazımdı. Makyaj Çantam benim M.A.C mağazasına gitmemi önerdi. Sıradan markalardan ürün almak istemedim çünkü çok hassas bir cildim var. Yağlı ve akneye meyilli olmasından dolayı sürekli dermatolog kontrolünde tedavi görüyorum. Artık tedavim sonlarına doğru yaklaşıyor. Madem ki bu konulara girdik daha sonra bununla ilgili yazılarda yazmalıyım 🙂 . MAC alış verişime geri dönersem, İzmir MAC Alsancak’ta Gloria Jean’s karşısında.
Gittiğimde Selim Bey çok ilgilendi. Öncelikle cildimi yağlı göstermeyecek ve kapatıcı bir fondöten istedim ve bana uygun mat pudra ve allık. Önce Studio Fix serisinden silindirik şişede bir fondöten denedik. Altına baz sürersem daha iyi olacağını söyledi ve aradaki farkı görünce ben de onayladım. Baz olarak MAC prep + prime Face protect spf 50 aldım. Bu fondöten güzel oldu ama yaşıma göre çok ağır olduğunu belirtip bana başka bir tane önerdi. MAC mineralize spf 15 foundation daha doğal göründü ve onu da aldım. Bunlara uygun pudra olarak Studio careblend/pressed poudre önerisini tercih ettim ve allık için ise MAC bronzing powder aldım. Dikkatimi çeken bir konu da şu ki, makyaj olarak neredeyse hiç bir şey kullanmadığım için çok şaşırdı. Aslında bunlarla birlikte güzel bir fondöten fırçası vs. alsam çok iyi olurdu ama bir dahaki sefere artık, çünkü fiyatları biraz pahalıydı. Biliyorum bu fırçalar bozulmuyor yıllarca kullanılabiliyor ama kırk yılda bir kullananların pek ihtiyacı olacağını sanmıyorum.
Aldığım ürünler ve MAC ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum. 🙂

2 thoughts on “İlk M.A.C alış verişim

  • 10 Ekim 2011 tarihinde, saat 20:21
    Permalink

    hayırlı olsun, güzel günlerde kullan 🙂
    ben de almak istiyorum böyle bişi, arkadaşlar bir bir evlenmeye başladı, düğünde falan gerekiyor full makyaj… ne kadara mal oldu toplamda? mac pahalı diye duymuştum :/

    Yanıtla
    • 10 Ekim 2011 tarihinde, saat 23:47
      Permalink

      Malesef hatırlamıyorum ama çok tutmuştu.

      Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.