MAC Studio Fix Fluid Fondöten Test

 

Oldukça uzun zaman önce MAC mağazasının önünden geçerken MAC Studio Fix Fondöteni denemek istediğimi söyleyip tester istemiştim. Aslında ellerinde direk hazır tester olmamasına rağmen görevli bayan çok ilgiliydi ve küçük bir kavanoza bir mikrar benim ten rengimden NC15 koydu ama sanırım bu renk bana biraz fazla turuncumsu geldi. Normalde tüm MAC ürünlerim NC15 ve cildimle çok güzel uyum sağlıyor. Almanya’daki kozmetik mağazalarında çalışanların bu ilgisine bayılıyorum. Hem ben soru sormadıkça gelip sıkmıyorlar hem de bir şey istediğim zaman sonuna kadar ellerinden geleni yapıyorlar.
Öncelikle cilt yapımdan bahsedeyim. Karma hatta zaman zaman yağlı, hassas ve alerjik bir cildim var. Sivilcelerle her daim başım belada olmuştur. Bir süredir sadece malum zamanlarda çıkan 1-2 tane dışında mutlu mesut yaşıyordum.
Normalde fondoten gibi ağır cilt ürünleri yerine dermokozmetik renkli nemlendiriciler ya da BB krem kullanmayı tercih ettiğim için bunu bir kaç kere özel günlerde falan denedim. Bir çok zaman ertesi gün ya da bir kaç gün içinde sadece 1 kerelik kullanım sonrasında bile yüzümde sivilceler oluştu. Dediğim gibi seyrek kullandığım için bir sonraki sefere hep unutuyordum ve ya sivilcelerin oluşumunu başka nedenlere bağlıyordum. Geçtiğimiz Cumartesi günü yine denemek için kullandım. Eğer memnun kalırsam gidip almaktı amacım. Primer olarak Benefit’in Professional ürününü sürdüm ve üzerine de MAC Studio Fix.
MAC Studio Fix’in cildimde duruşunun harikalığına ve kalıcılığına söyleyecek hiç bir sözüm yok. Çok iyi bence. Kapatıcılığı ortadan daha fazla hatta direk yüksek kapatıcılık diyebilirim. Üstelik öyle kalıp gibi kalın bir şekilde de durmuyor ve cilde mat bir görünüm veriyor. MAC 187 fırça ve Real Techniques (RT) Expert Face Brush ile test ettim. Bence RT daha sık kıllara sahip olduğu için daha başarılı ve MAC 187 gibi fırça izi bırakmıyor. Cildimdeki tüm sivilce izlerini ve kızarıklıkları kapattı.

Peki neden beğenmedim ve almadım konusuna gelelim. Öncelikle ürünün tuhaf ve çirkin bir kokusu var. Neyseki sürüldükten sonra fark edilmiyor ve rahatsız etmiyor. Koku benim için bir kriter değildi ama koku hassasiyeti olan bir çok kişi var. Ayrıca ambalajı pompasız olduğu için satın alırken ekstra pompa almak gerekiyormuş. Beni almaktan vaz geçiren esas şey bir günlük 5-6 saatlik kullanımda bile çıkardığım zaman cildimde kızarıklık yaratması ve bir kaç saat içinde yanaklarımda sivilcelenmeye neden olmasıydı.

 

Flaşlı çekim

 

İnternette kısa bir araştırma yaptığımda bu fondötende benzer şikayetleri yaşayan bir çok kişi olduğunu gördüm. Sivilcelenmenin cildi iyi temizlememekten olabileceğini öne sürenler de olmuş ama bu benim için geçerli değil. Bioderma Sebium H2O ile sildiğim yüzümü,doktorumun önerdiği cildi çok iyi temizleyen dermasence yüz temizleme köpüğü ve Clarisonic ile temizliyorum. Eğer sizde sivilcelenme gibi bir probleme yol açmıyorsa almayı kesinlikle düşünebilirsiniz ama denemeden hatta birkaç kere uzun süreli kullanmadan almamanızı öneririm.

MAC Studio Fix Fluid kullananlarınız var mı? Siz de de sivilce gibi sorunlara neden oldu mu? Benimle yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

 

Flaşsız çekim

Güncelleme (25.05.2015):

Geçen gün yine MAC’e gitmiştim. Öylesine bakarken yine aklım studio fix fluid’e kaydı. Bende daha önce sivilce yapmıştı ama yinede güzeldi diye iç geçirdim. İncelerken benim kullandığım ton NC15 sanki elimdekinden daha açıkmış gibi hissettim. Çünkü en son elimdeki testerı kullandığım zaman NC15 olmasına rağmen koyu gelmişti ama bu NC15 ten rengimdeydi. Acaba benim o zamanlar denediğim tester ürün bozukmuydu ya da bozulmuşmuydu diye düşünmeden edemedim. Belkide bozuk fondöten sivilce yapmıştır dedim ve bir tester istedim. 

Eve gelince ikisini yan yana koydum birinden birisi farklı numara mı acaba dedim. Bir sonraki gidişimde baktım ki benim eskisinin renginde bir fondöten yok. Elimdeki bozulup koyulaşmış. Kokusunu karşılaştırdım. İkisi de aynı çirkin kokuydu ama eskisi çok daha çirkin kokuyordu. Yapısı yeni olan azıcık daha sıvıydı. Demekki fondötenlerin bozulduklarında yapıları koyulaşıyormuş.

Testerı aldıktan bir kaç gün sonra hemen denedim. Sabah, Kendimce evet evet benimkisi bozukmuş bu sefer sivilce yapmayacak diyerek sürdüm. Akşam makyajımı silerken yüzümde 2 yeni minik sivilce ile merhabalaştık. Sabah yoklardı. Cilt bakımıma özen gösteriyorum ve özel dönemlerimde değilim o zaman kesin bu fondötenden oldu dedim. MAC’in başka fondötenleri sivilce yapmamasına rağmen Studio Fix Fluid yapıyor.  Mesela son zamanlarda favorim Matchmaster fondöten. Studio Fix Fluid hakkındaki görüşlerim bu son denemede de değişmedi. Ciltte harika duruyor. Kapatıcılığı muhteşem. Kokusu çok çirkin ve en önemlisi sivilceye neden olabiliyor. 

 

 

7 thoughts on “MAC Studio Fix Fluid Fondöten Test

  • Geri bildirim: Douglas Alışverişim | Gözde Okul

  • Geri bildirim: Clinique Anti Blemish Solutions Fondöten Test | Gözde Okul

  • 26 Mayıs 2015 tarihinde, saat 11:45
    Permalink

    Bende çok merak ediyordum ama sivilce yapıyorsa önce tester istemek lazım 🙂 Bende matchmaster fondöteni çok seviyorum.

    Yanıtla
    • 14 Haziran 2015 tarihinde, saat 00:47
      Permalink

      Evet tatlım denemeden almamak lazım. Mac’in bu fondöteninde benzer sorun yaşayanlar nedense çok. İçeriğinde farklı bir şey var sanırım.

      Yanıtla
  • Geri bildirim: Fondöten seçimi sorunsalı - Gözde Okul

  • 6 Ocak 2017 tarihinde, saat 14:07
    Permalink

    Eğer cildin yağlıysa ve bu fondöten de yoğun nemlendirici içeriyorsa ondan yapmış olabilir mi acaba? Bende istiyorum almayı. Bu sivilce olayı moralimi bozdu. Daha yeni bitti sivilce derdim. Aylarca roaccutane kullandım. Şuan iyim sivilcem yok ama bu fondöten yaparsa diye tırstım.

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 13:00
      Permalink

      Merhaba Zeynep,
      İçeriğindeki herhangi bir madde sivilce yapmış olabilir. Ben de sivilce yapması tabiki herkeste olacak anlamına gelmiyor ama yinede dikkatli olmak gerekli. Öncesinde tester isteyip ya da mağazada uygulama yaptırıp kontrol edebilirsin. Studio fix’in 2018 yılında yapısı değişti. Yeni halini kullanmadım. ( 1 yıldan uzun zaman sonra sana cevap verebildiğim için kusura bakma lütfen) Belki yeni formülünde o sivilce yapan madde her neyse onu çıkarmış olabilirler.

      Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.