Kırılan tırnak tamiri ve tırnak yeme tedavisi

 

Tırnaklarımızı uzun kullanmak istiyorsak onlara birer mücevher gibi davranmalı ve onları korumalıyız. Eğer acele ve koştura koştura bir iş yapıyorsanız her an bir kazaya kurban gitme şansları yüksek. İşte benim de tam da böyle oldu. İster nazar ister şanssızlık ister dikkatsizlik diyelim.  Münih’ten tatil için İzmir’e gelirken havaalanı aşırı kalabalıktı ve o kadar saat erken gitmeme rağmen koşa koşa uçağa yetişmek zorunda kaldım. Bu aceleden dolayı daha bir önceki gece sürdüğüm ojelerim bozuldu ve eve geldiğimde iki işaret parmağımın tırnakları da köşelerinden kırılmıştı. Diğerlerinde de minik minik hasarlar vardı. Onca bakım onca zaman özenle uzattığım tırnaklarımdan eser yoktu. Peki, sizce ben hepsini keser miyim? Tabi ki HAYIR 🙂

Hemen tamir yolu düşünmeliydim. Daha önceki yazılarımda belirttiğim çay poşetiyle tamir edemezdim çünkü tırnak tamamen ayrılmıştı. Eğer kendi evimde olsam Shellac, Akrilik ya da jel ile duruma göre tamir ederdim ama elimde hiçbir malzemem de yoktu. Bu durumda benim yapacağımı güzel bir şekilde yapacak bir uzman bulmalıyım diye düşündüm.

Kendi kuaförümün tavsiyesiyle Ozzy Güzellik merkezindeki Öznur Hanım’ın uzman ellerine kendimi bırakmaya karar verdim.

Daha önceden birçok kere Protez tırnak yaptırmış ve hatta ilgimden dolayı araştırıp öğrenmiş birisi olarak neyin nasıl olması gerektiğini de size bir yazı dizisiyle anlatmıştım. Uzun tırnaklarımı korumak istediğimi ve en kısa sürede tekrar doğal halini kullanmak istediğimi sadece şu kötü görüntüyü düzeltmek istediğimi belirttim. Öznur Hanım’ın ilgisine hayran kaldım. Bazen o kadar çok soru sordum ki belki başkası olsa kızardı. Tüm sorularımı sabırlar dinledi yanıtladı ve müşteri ilişkileri gerçekten çok iyi. Sadece Öznur Hanım değil diğer çalışanlardan da çok memnun kaldım.

Protez tırnak işçiliğini çok başarılı buldum. Zaten Öznur Hanım 2 yıl boyunca Amerika’da bunun eğitimini almış. Daha önceden gittiğim yerlerde tırnağı aşırı incelten, akriliği aşırı kalın yapan birçok kişiyle karşılaşmıştım. Tabi ki çok başarılı bulduğum ince yapanlar da olmuştu ama sonuçta belli oluyordu bir kalınlık. Ozzy Güzellik Merkezinden çıktığımda tırnaklarımda en ufak bir kalınlık bile yoktu. O kadar ince ve özenle yapılmış tırnaklarım vardı ki gerçeğinden ben bile ayırt etmekte zorlanıyordum.

Çıkmadan önce ojeyle frenç yaptırdım. Seval Hanım’la bir yandan muhabbet ederken 5 dk’da mükemmel frençli tırnaklara kavuştum. Bu yazıyı yazmak ojeleri sildikten sonra aklıma geldiği için maalesef elimde fotoğrafı yok. Flormar 352 Bordo oje sürülmüş fotoğrafı görüyorsunuz.

 

Aslında Ozzy’e bir gitme nedenimiz de annem içindi. Yıllardır tırnaklarını kırma alışkanlığı olduğu için ne kadar uğraşsak da tırnaklarını bir türlü uzatmayı ve güzel bir görünüme ulaştırmayı başaramamıştık. Annemin de protez tırnak tedavisi uygulayarak güzel ve bakımlı ellere sahip olmanı istedik ve sonuç ortada. Ba-yıl-dıkkkkk.

Gayet güzel ve sevdiğim bir mesleğim olmasına rağmen tırnak, nail art ve protez tırnak konusuna ne kadar büyük bir ilgim olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Bir sonraki İzmir’e gelişimde ayarlayıp Öznur Hanım’dan protez tırnak eğitimi almayı düşünüyorum.  İzmir’de protez tırnak için yer arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.