Beyaz oje sürmenin incelikleri

Blog yazmaya uzunca bir ara verdiğimi fark edip bana mesaj atanlarınıza mesajları için öncelikle teşekkür ederim. Malesef son zamanlarda aşırı yoğun olduğum için hiç bir yazı yayınlayamadım. Hatta son 1 ay falan dip dolguya gittiğimde frençli yaptırıp bazı günler ojeye bile zaman harcayamadım. Bir süre daha seyrek bir şekilde yazı yazabilirim ama elimden geldiğince sık yayınlamaya çalışacağım 🙂 .
Beyaz ojeyi  fırça izi olmadan sürmek oldukça zordur. Yok ojenin kıvamı güzel olacak yok fırçası iyi olacak vs. bir sürü şeye dikkat ederek almak lazım. Alırken en çok dikkat ettiğimiz şey oysaki rengi değil mi? Ben Flormar 300’ü kullandım. Öncelikle 2 kat yoğun renkli ( nasıl bir tanımlamadır ben de bilemedim ama opak demek istedim sanırım) beyaz ojeyi sürdüm. Biraz fırça izi kaldı  ve bu da hiç mi hiç hoşuma gitmedi. Hemen ilk katta biraz daha şeffaf olan Flormar 319 ile 1 kat daha geçtim ve hiç bir fırça izi kalmadı. Bu işlem doğal olarak, alttaki ojenin rengini biraz olsun değiştirebilir. Bunun yerine şeffaf oje ya da top coat kullansanız da işe yarayabilir diye düşünüyorum.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.