Benimle hazırlanın – Düğün

Yakın zamanda birlikte kına gecesine hazırlanmıştık, şimdi ise onun düğünü için hazırlanalım. Aslında arkadaşlarım evleneli 1-1,5 ay oluyor ama ancak paylaşımlarını yapmaya fırsat bulabildim. 

Evlenler iki yakın arkadaşım olduğu için tabiki de nedimelerden birisiydim. Nedime olmak ayrı bir özen ve zorluk getiriyor. Nedime olmak hem gelinin arkasında güzel görüneceksin hem de gerektiğinde koşturacaksın demek değil midir? 🙂 Neyseki gelinimiz nazlı değildi ve bize hiç zorluk çıkarmadı. Yalnız o gelinlik nasıl da ağır bir şeymiş öyle. 

dugun 3

Düğün çok eğlenceli geçti. Daha düğün başlamadan gelin odasında bile keyfimize diyecek yoktu.  Gelinin ayakkabısının altına adımızı yazdık ve bol bol güldük. Gelinimiz gece boyunca ayakkabının altından adımız silinsin diye hiç durmadan oynadı. 🙂 Tamam tamam abartmıyım zaten kendi düğününde oynamayacak da nerede oynayacak. Bu arada hepimizin de adı silindi. Oynamak demişken, böylesini her yerde göremeyeceğiniz türdendi. Geleneksel kıyafetlerini giymiş bir Hintli düşünün. Bizimle Türk gibi oynuyor ya da  Alman kızın oryantal oynamasına ne dersiniz. İsviçrelilerin damat halayına katılması gibi listeyi uzatmak mümkün. Doğal olarak ortama en kolay adapte olanı Azeri arkadaşımızdı. Oldukça enternasyonel bir gruptuk. 1 Hintli, 1 Vietnamlı Alman, 2 Alman, 1 Azeri, 2 İsviçreli ve birkaç Türk tam fıkra gibiyizdir. 🙂 Sanırım kınada da anlatmıştım grubu. 

Gelelim saç, makyaj ve kıyafetime. Saçlarımı yaptırmak için her zamanki kuaförüme gittim demek isterdim ama malesef öyle olmadı. Daha bir gün önce kına saçım için kuaförüme gitmiştim. Söylemiştim kaçta geleceğimi hatta aynı günün sabahında bile arayıp onay almama rağmen resmen ekildim. Sadece ben değil başka bir davete katılacak olan kuzenim de aynı şeyi yaşadı.  Bir gittim kuaförde manikürcü kız dışında kimse yok. Takma kirpik kullanmayı planlıyordum ama şimdiye kadar hiç kendim takmamıştım. Kendi kuaförümdeki kız, ben takarım; biz takıyoruz dedi. Kız benden daha kolay ve daha iyi takar diye düşündüm. Maskaramı sürüp kurumasını bekledim. Ehh tamam o zaman diyip kendi aldığım kirpikleri kıza verdim. Siyah yapışkanla daha iyi oluyor diyerek siyah yapışkan kullanarak kirpikleri taktı. Biraz tuhaf mı görünüyor ya sanki olmadı dedim. Yok yok üzerine sen maskara sürünce, eyeliner çekince güzel olur dedi. Alışkın değilim diye tuhaf gelmişmiş. Üstüne de 10TL para aldı. Neymiş yapışkanı pahalıymışmış. Gören de “Duo” kullanıyor sanar. Sinir oldum verdim parayı çıktım. Telefonun kamerasından sürekli kirpiklerime bakıyorum birisi aşağı birisi yukarı bakıyor sanki. Hiç içime sinmedi diyerek fotolarını kuzenime attım. Çok kötü değil ama pek iyi de değil dedi. Kirpikleri taktırdım ama esas konu saç duruyordu. Son dakikada başka kuaför bul, boş olsun ve iyi yapsın diye uğraşmak zorunda kaldım. Neyseki çevrede bir kaç tane kuaför daha vardı ve boş olan bir tanesine gittim. Kuaförlere doğru giderken en kötü evde kendim maşa yaparım offf yaa diye düşünüyordum. Neyseki ilk defa gittiğim ve güzel bir yere denk geldim. Benimle çok ilgilendiler saçımı yaptılar. Kirpikleri hiç beğenmediğimi ve düzeltip düzeltemeyeceklerini sordum. Tabiki diyip tekrardan taktılar vs.

Doğal olarak o günden beri yıllardır gittiğim kendi kuaförüme gitmiyorum. Hatta ailecek gitmiyoruz desem daha doğru olacak. Şimdi İzmir’de yeni kuaför arayışındayım. Kesimi güzel, saçı kırıklarından alacağım diyip de bir karış kesmeyen, mümkünse Karşıyaka taraflarında memnun olduğunuz kuaför varsa önerilerinizi alabilirim.

dugun 4

Saçımı yaptırdıktan sonra eve gelip makyajıma başladım. O kadar dayanıklı yapmışım ki, tüm gece boyunca bunca şeye rağmen hiç bozulmadı. Makyajımda klasik bir kırmızı rujlu makyaj tercih ettim sayılır. Makyajım bittiğinde Taylor Swift’in Wildest Dreams klibindeki makyaja çok benziyor gibi hissettim. Geçen seneki bir başka arkadaşımın düğününde de benzer bir makyaj yapmıştım. Bu durumda Taylor benden kopya çekmiş oluyor değil mi? 😀 Göz makyajımda ortalar ve içlerde açık renk sedefli far kullanıp dış köşelere doğru koyu renk far ile gözlerimi belirginleştirdim. Tabiki eyelinersız olmaz. Bir de kuyruklu bir eyeliner ekledim. Ten makyajımda normalden biraz daha belirgin bir şekilde kontur ve aydınlatıcı uygulaması tercih edip son olarak kırmızı ruj ile makyajımı tamamladım. Kullandığım rujum efsane kalıcı ve harika bir rujdu. Eğer Almanya’da yaşayan akrabanız falan varsa ya da yolunuz Almanya’ya düşerse dm isimli marketten bu rujdan isteyin/alın/aldırın.

Hemen kullandığım ürünleri listeleyelim;

Benefit Porefessional

Revlon Color Stay Foundation

Ebelin Präzisions Make Up Ei

Benefit Boiing Concealer

Bobbi Brown Creamy Concealer Kit

Real Techniques Pointed Foundation Brush

Maybelline Fit Me Concealer

Real Techniques Deluxe Crease Brush

Essence All About Matt! powder

Real Techniques Powder Brush

Mac Eye Brows Crayon Spiked

Essence Lash & Brow Gel Mascara

Makeup Revolution – I ♡ Makeup Naked Underneath

Mac Paintpot Painterly

Zoeva 227 Luxe Soft Definer

Zoeva 231 Luxe Petit Crease

Zoeva 234 Luxe Smokey Shader

Max Factor Colour X-pert Waterproof Eyeliner

Essence Get Big Lashes Volume Boost Waterproof Mascara

Benefit Hoola Bronzer

Zoeva 109 Luxe Face Paint

Real Techniques Contour Brush

Mac Powder Blush Melba

Benefit Highbeam Highlighter

Mac Soft & Gentle Highlighter

Zoeva 129 Luxe Fan

P2 Perfect Color Lipliner 030 Business Lady

Manhattan Lips2Last 45L

Misslyn Takma Kirpik

dugun 5

Kıyafet ve ayakkabıya da değinmeden olmaz. Bordo straplez elbisem İzmir’de bir butikten alındı. Etiketini ya kesmişim ya da zaten yok. Genelde böyle tek tük olan butik ürünlerini almayı tercih ediyorum. Kumaşı kesinlikle bir çok benzer model elbisede olduğu gibi ince değil. Kumaş türlerinden hiç anlamam ama tok ve elbiseyi gösteren kaliteli bir kumaş seçilmiş. Ayakkabılarım ise 35 Forever markasının. Aşırı yüksek olmasına rağmen ayakkabılarım çok ama çok rahat. Daha önce üniversite mezuniyetimde de aynı markadan ayakkabı almıştım ve onlar da aynı rahatlıktaydı. Aslında özellikle bu markayı tercih etmedim. Ayakkabıcıda deneyip beğendiğim ve rahat bulduğum için aldım. Eve geldiğimde eski ayakkabımın da aynı marka olduğunu fark ettim. Anladığım kadarıyla çok bilinen bir marka değil. Benim şimdiden favori markalarım arasına girdi.

Kombinime daha yakından bakmak ve makyajımı nasıl yaptığımı incelemek için sizi youtube kanalımdaki videoma alayım. Yeni videolardan ilk siz haberdar olmak isterseniz kanalıma abone olmayı unutmayın.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.