Yeni yılda yeni bir ben

Geçtiğimiz yıl hayatımın her alanındaki yoğunluk sebebiyle ilk göz ağrım blogumu ve youtube, instagram, facebook gibi sosyal medya hesaplarımı çok ihmal ettim.  Hem biraz olsun gönlünüzü almak ve kendini affettirmek hem de uzak kaldığımız süre boyunca neler yaptığımı sizinle paylaşmak istiyorum.

Yeni yıl yeni hedefler, yeni başlangıçlar demektir. Bence geçtiğimiz yılı gözden geçirmek, hatalarımızdan ders çıkarmak ve bundan sonra ne yapmak istediğimize karar vermek için harika bir zaman. 2017 yılını birlikte değerlendirmeye ne dersiniz? Hepimiz öz eleştiri yapalım ve kendimize tamamen dürüst olalım. Sonuçta kendinizle ilgili şeyleri başkalarına söylemek zorunda değilsiniz ama kendinizi de kandıramazsınız. Yeni yılda daha iyi bir ‘ben’ olmalıyım diyen kişi zaten kendine karşı açık olmalıdır.

Size biraz kendimden bahsedeyim. Tabiki de önce güzel şeylerden başlıyoruz. Blog ve sosyal medyadaki paylaşımlarımla ilgili olan konuda gurur duyduğum bir şey başardım. 2017 başında yine bugünkü gibi yeni kararlar almıştım. Bir sürü gerekli gereksiz kozmetiğe sahip olduğumu ve bunların çoğunu da kullanmadığımı buna rağmen hala aldığımı fark etmiştim. Bu konudaki 2017 hedefim gereksiz kozmetik almaktan vaz geçmek ve elimdekileri bitirmekti. Önce tarihi geçmiş ürünleri ayıkladım, kullanmayacaklarımı dağıttım ve elimde neler kaldığını analiz ettim. Mutlulukla söylüyorum ki o günden sonra neredeyse hiç kozmetik almadım. Sadece biten ürünümün yerine koyabileceğim bir yedeği yoksa ondan aldım. Stok yapmadan hemen kullanabilmek için 1 tane aldım ve kullandım. Mesela makyaj temizleyicim bitmişti. Elimde de başka herhangi bir makyaj temizleyici yoktu. Gittim en sevdiğimden 1 tane aldım o kadar.

Aslında benim için dönüm noktası şu şekilde gerçekleşti; birkaç adım geriye gidip kendime uzaktan baktığımda daha 1-2 yıl önceye kadar tüm makyaj malzemelerim 1 kutuya sığarken ne zaman ben bu kadar şeye sahip oldum dedim ve kendimden utanım. Kararlı oldum ve 1 yıl boyunca bu kararıma sadık kaldım. Bundan sonra da kolaylıkla böyle gideceğinden eminim.

Sizin de hayatınızda düzene sokmak istediğiniz ne varsa aynen bu taktiği uygulayabilirsiniz. Önce kendinize uzaktan bakın sonra ne istediğinize karar verin ve son olarak da bunu uygulayın. Emin olun ki başarmanın verdiği haz hiç bir şeye değişilmiyor.

2017 yılı özel hayatım ve iş hayatım için oldukça yoğun hatta yorucu ama bir o kadar da güzel geçti. Biliyorsunuz pek fazla bu konuları burada paylaşmıyorum. Çok kısa olarak özet geçersem evlendim ve çalıştığım şirkette oldukça stresli ve yoğun geçen önemli projeler bitirdim.

Hayatımız tabiki de hep başarılar ve güzel şeylerle dolu değil. Eğer özeleştiri yapıyorsam beceremediklerimden de bahsetmeliyim. Blogum, ojelerim ve diğer sosyal medya hesaplarım benim en büyük ilgi alanlarım ve hobilerim. 7 yıldan fazla süredir bu blogu ayakta tutmak için onca çaba harcadım. Süreç daima inişli çıkışlı oldu ama asla bırakmadım. Bu sene ise pek ihmal ettim. Bloguma zaman ayıramamış olmak beni çok üzdü. Aslında “sosyal medya detoksu yaptım şekerim” desem daha havalı olurdum ama o zaman kendim gibi davranmamış olurdum.

2018 yılında daha fazla paylaşım yapmabilmek daha spesifik olursak, her ay en az 1 video çekebilmek, hatta tercihim 2 ama kolay hedef olmasını istiyorum, her hafta birkaç sosyal medya paylaşımı yapmayı istiyorum. Daha çok kendime vakit ayırabilmek ve daha çok gezebilmek istiyorum. Yeni kültürleri tanımak, yeni yerler görme fikri beni çok heyecanlandırıyor.

2018 yılında ne gibi içerikler göreceksiniz merak ediyorsanız videomu izleyebilirsiniz.

Siz 2017 yılında neleri başardınız? 2018 hedefleriniz nedir? Haydi birlikte kendimizi değerlendirip bir plan yapalım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.