Kalpli Gökkuşağı Kurabiye ve Börek

Hayatımız inişler ve çıkışlarla doludur. Modumuz düştüğü bir anda eğer yanımızda yüzümüzü güldürecek ve herşeyi unutturacak arkadaşlarımız varsa, değerini bilmeliyiz. İşte benimkide öyle bir gündü. Geçenlerde internette kalpli gökkuşağı kurabiyesi resmi görmüştük ve bir ara yapalım demiştik. Bazı malzemeleri zaten önceden almıştık. Kızlar benim biraz canımın sıkkın olduğunu görünce eksik malzemeleri de hemen toplayıp soluğu benim kapımın önünde aldılar. Ondan sonra eğlence başladı. Zaten böyle bir kurabiye için saatlerce uğraşmak için biraz çılgın olmak gerekiyor. Tarifine göre yapımı 4 saat ama bize göre 6 saat falan.

Hemen malzemelere bakalım;

170gr tereyağı ( margarin zararlı olduğu için tereyağı tercih ettik)

1,25 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

1 tutan tuz

3 yumurta sarısı

2,5 su bardağı un

Gıda boyası ( Kırmızı, Mavi ve Sarı kullandık)

Minik renkli şekerler

Yapıştırıcı karışım için 1 yumurta beyazı ve 1 çay kaşığı su

Bunların dışında kalp şeklinde bir kurabiye kalıbı, oklava, buz dolabı poşetleri, 170 derecede ısıtılmış fırın, donduruculu buz dolabı ve bolca zaman da gerekli.

Bizim öğrenci evinde oklava ne arar? O zaman bir kavanozu da kullanabilirsiniz. Biraz zor oluyor ama aynı işi görüyor. Acaba kendi başımıza öyle elimizdeki malzemelerle ve ölçmeden planlamadan yaparak yapabilir miyiz? diye işe koyulduk.

Pek bir hamaratlığımız tuttu bir yandan da börek yaptık.

Börek için gerekli malzemeler ise çok daha basit.

1 demet maydonoz

500gr beyaz peynir

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

3 yumurta

Yufka

Sadece kurabiye ve börek yapmadık bol bol gülüp eğlendik. Bize katılır mısınız? Daha fazla sözü uzatmadan sizi video ile başbaşa bırakıyorum. 

Bu kurabiyenin orijinal sahibinin İngilizce videosuna buradan ve yazısına da buradan  ulaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.