Loreal Nude Magique Eau De Teint

Son zamanlarda severek kullandığım sanki sadece pudra sürmüşüm gibi hissettiren Loreal Nude Magique Eau De Teint Fondötenden bahsetmek istiyorum. Yanılmıyorsam bu bloğumdaki ilk makyaj ürünü incelemem olacak. Günlük makyajımda çok ağır makyajlar yerine daha çok hafif ve cildime ağırlık vermeyen ürünleri tercih ediyorum. Çoğunlukla da dermokozmetik renkli nemlendiriciler ya da BB kremler vaz geçilmezim oluyor. Bu ürünü Youtube’da özellikle Wayne Goss gibi ünlü Beauty Guru’lardan duyduktan ve bazıların Giorgio Armani Maestro’nun dupesi olduğunu göstermesinden sonra denemek istedim. Fiyatı ise 20ml ürün için yanılmıyorsam 12 € civarındaydı ama ben indirimden aldığım için oldukça uygun olmuştu.

 

Akneye meyilli, hassas ve karma bir cildim var. Bu nedenle fondötenin üzerinde komedojenik değildir yazmasına rağmen başlarda biraz endişeli yaklaştım. Sevindirici haber şu ki hiçbir sivilceye neden olmadı. Aşırı akışkan, su gibi ve ince bir yapısı var. Buna rağmen kapatıcılığı orta – az diyebilirim. İsteğe göre birkaç kat uygulanabiliyor. Ben bazen 2 kat uyguluyorum bazen ise biraz bolca sürerek dengeyi sağlıyorum. Cilde sürüldüğünde akışkan yapısı değişerek pudraya dönüşüyor bu nedenle hızlıca yaymak gerektiğini tecrübe ettim. Elle ya da fırçayla kullanıma uygun. Elimle kabaca sürdükten sonra Real Techniques Expert Face Brush ile düzgünce yüzüme yayıyorum. Ayrıca 18 güneş koruma faktörü de varmış. Benim kullandığım en açık rengi olan 120 pure ivory. Resimde de görüldüğü gibi tenime mükemmel uyum sağlıyor.

 

Şişenin üzerinde kullanma talimatına da yer verilmiş. Şişesinde hiçbir pompa ya da benzer bir tıkaç bulunmuyor. Ters çevirdiğiniz anda dökülecek şekilde. Bu nedenle kullanmadan önce güzelce çalkalayıp kapağını açıp, işaret parmağınızla deliği kapatıp bir damla parmağınıza dökmeniz tavsiye ediliyor.  Sürekli parmağa bir damla al sonra sür yapmak gerekiyor. Açıkçası ben bunu çok zaman kaybı olarak görüyorum ve çoğu zaman elimin üzerine çok az bir miktar döküp fırça ile ürünü almayı tercih ediyorum. Yani ambalajı ve kullanım şekli hoşuma gitmedi.

 

Özet geçecek olursak cildime verdiği yumuşacık his, incecik yokmuş gibi yapısı ve sabahtan akşama kadar kalıcı olması gibi güzel özelliklere sahip bir ürün. Ambalajının hoşuma gitmemesi dışında bir eksisini göremediğim için benden geçer not aldı.

 

Eğer siz de Loreal Nude Magique Eau De Teint Fondöten kullandıysanız yorumlarınızı bekliyorum.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.