Blog nasıl açılır? – Yazı dizisi
Bir çok hem cinsim ben bilmem, ben yapamam düşüncesiyle teknolojiden ve bu tarz şeylerden uzak kalmayı tercih ediyor. Hatta çok basit şeyleri bile yapmaya cesaret edemiyorlar. Benim de aslında amacım biraz da onlara bakın yapabilirsiniz diyebilmek ve yapmaya çalışanların da daha iyi olabilmelerini sağlamak. Ülkemizde olmasa bile Avrupa ve Amerika’da “kadınları” (women) teknoloji alanına kazandırmak adı altında seminerler ve organizasyonlar düzenleniyor. Mesela Google bunlardan bir tanesi. Her yıl bir çok yerde ilham verici etkinlikler düzenliyorlar hatta geçen sene 1 tanesine katıldım. Women in Tech etkinlikleri çok yaygın.
Ben kimim? Yaklaşık 4-5 yıldır blog sahibiyim aynı zamanda Bilgisayar Mühendisiyim. ( Daha fazla bilgi için hakkımda yazısına bakın.) Üniversite 3. Sınıfta 2010 da ilk bloğumu okulun web alanında açtım. Daha sonra zamanla yeni yeni bir çok bloggerı keşfettim. Bir kısmı artık yazmayı bıraktı bir kısmı devam ediyor. Zamanla oje blogları olduğunun farkına varmam sayesinde küçüklüğümden beri olan oje tutkumu sergileyebileceğim bir blog açmaya karar verdim. Kendime güvensiz bir şekilde saçma bir isimle blog açtım. Baktım ki okuyucu sayım gittikçe artıyor, okuyucularımın bir çoğunu kaybetme pahasına kendi alan adıma taşındım ve bu şuanda okuduğunuz siteyi açtım. Zaman zaman yoğun okul tempomdan dolayı ihmal ettiğim çok oldu. Mesela son 1 – 1,5 yıldır dersler, projeler ve tez derken neredeyse hiç bir şey yazamadım. Geri döndüğümde ise neredeyse sıfırdan bir site açmış kadar okuyucum vardı. Fırsat buldukça bloğuma zaman ayırmaya çalışıyorum. Hala yapılacak çok iş var. Benim bloğum henüz mükemmel değil ama nasıl olması gerektiğini biliyorum. Benim dediklerimi yapın yaptıklarımı yapmayın 😀
Uzun zamandır düşünüp durduğum blog açmak konulu yazı dizime bu yazıyla başlıyorum. Bu dizide sizlere hem kendi deneme yanılma yöntemiyle öğrendiklerimi hem basit bir dille, uygulamalı bir şekilde anlatırken aynı zamanda nedenlerini teknik açıdan da inceleyeceğim. Kaç bölümden oluşacak ve tam içerikleri neler olacak emin değilim. Büyük ihtimal aklıma yeni konular geldikçe daha da uzayacak bir yazı dizisi olacak. Kaba taslak başlıklara bakalım.
Başlıklara tıklayarak ilgili yazılara gidebilirsiniz.
-
Temel bilgiler
- Yazı yazmak, Videolar ve fotoğraflar
- Her türlü yoruma açık olmak
- İsim seçimi
- Konu seçimi
- Çekiliş hesabı olmak ya da çalıntı paylaşımlar
- Fenomen olmak
- Paylaşım sıklığı
- Tema ve tasarım
- Kategori ve etiket kullanımı
- Blog yazma platformları
- Hakkımda bölümü
- İletişim
- Reklamlar ve para kazanma
-
Wordpres vs. Blogspot (Blogger)
- Her birinin kullanımı, artıları ve eksileri
- WordPress – Kurulum ve kullanım
- Blogspot – Kurulum ve kullanım
-
Sosyal medya hesapları
- Açmak
- Paylaşımlar
- İletişim şekli
- Çekilişler ve reklamlar
-
Teknik optimizasyonlar
Bu konular dışında bahsetmemi istediğiniz konular varsa aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz.
Faydalı olmuş 🙂
Beğendim, tebrik ederim.
aktardığınız değerli bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum, bahtınız açık olsun.