Yeni bittiler

Son zamanlarda kullandığım her ürün bitmeye başladı ben de bir çok blog yazarı gibi bunları tanıtmaya karar verdim. Tekrar tekrar alacağım ürünler de var bir daha almayacaklarım da.
Resimdeki numaralardan sırayla gidecek olursak;
1- Parmex Aseton: Şimdiye kadar kaç şişe kullandım bilmiyorum. Bence piyasadaki en iyi asetonlardan bir tanesi, ayrıca fiyatı da uygun. Çeşitli renkleri ve farklı kokuda olanları var. Her zaman dolabımda bir yedeği vardır 🙂 .
2- Nivea Soft Nemlendirici krem: Bu kremi ucuz bulduğum için almıştım. El ve vücut için aklıma geldikçe kullanıyorum. Güzel bir nemlendirici ama kesinlikle daha iyileri de vardır.
3- Fa roll-on: Alerjik bir cilt yapım olduğu için her roll-on’u kullanamıyorum. Mesela Nivea’nın roll-on’larını kullanamıyorum. Tekrar bundan almayı düşünüyorum hem bir problem olmadı hem de kokusu çok hoş.
4- Avene TriAcneal: Sivilceler için doktorum destek amaçlı vermişti 2 günde bir akşamları sürüyordum. Güzel bir ürün sivilceleri geçirmekte gerçekten yararı oluyor. Doktorumun tavsiyesine göre devam edeceğim ya da başka bir ilaç kullanacağım.
5- Bioderma Sebium Mat Tinted: Bu nemlendiriciyi de yine doktorum önermişti. Her sabah evden çıkmadan önce kullanmayı alışkanlık edindim çünkü cilt ilaçları cildimi kurutuyor. Biraz renkli bir yapısı var ama asla maske gibi görünmüyor. Biter bitmez yenisini aldım çok memnunum.
6- Refinity cilt temizleme jeli: Makyaj temizlemem için bunu da doktorum önermişti fakat son zamanlarda paraben’in zararlarıyla ilgili bir çok yazı gördükten sonra içeriğini kontrol ettiğimde içinde paraben bulunduğunu gördüm. Zaten nadir de olsa fondöten kullandığım zaman ya da suya dayanıklı kalem kullandığımda onları temizlerken biraz zorlanıyordum. İçinde bulunan paraben maddesinden dolayı tekrar almayı düşünmüyorum. Bunun yerine bu gün Bioderma Sensibio H2O aldım. Makyaj Çantam‘dan Bioderma’nın cilt temizlemede iyi bir marka olduğunu öğrenmiştim. Makyaj Çantam ve eczacımın tavsiyesiyle bu ürünü kullanmaya başlayacağım.
7-  Refinity yenileyici losyon: Bunu da doktorum önermişti. Yüzümü jelle yıkadıktan sonra kullanıyordum ama açıkçası ne işe yaradığını çok net bilmiyorum. Jel ile aynı sebeplerden dolayı tekrar kullanmayı düşünmüyorum.
8- Bioderma Photoderm Max spf 50+ : Çok güzel bir güneş kremi kesinlikle alınmalı. Bunu da tüm diğer ürünler gibi doktorumun tavsiyesiyle almıştım. Bundan önce Photoderm Mat Akn 30 kullandım kışın ama bu daha yüksek koruma olduğu için sonrasında buna geçtim. Hangi mevsim olursa olsun sabah nemlendiricimi sürdükten sonra güneş koruyucu sürüyorum. Çünkü hepinizin bildiği gibi güneş ışınları cildimize çok zararlı ve sürekli korunmamız gerekiyor. Ciltte parlama ya da sivilce yapmayan bir ürün olduğu için tekrar aldığımı söylemem şaşırtıcı olmaz değil mi :). Kullandığım cilt ilacı cildimi güneşe karşı daha da hassas yaptığı için yazın daha sık kullanıyorum.
9- Eritretin Jel: Reçeteyle cilt doktorunun tavsiyesiyle satılan bir ilaç sivilceler ve izler için kullanılıyor. Şimdiye kadar neredeyse piyasadaki tüm ilaçları kullandım ama hala bu sorunumu tam geçirebilmiş değilim. İşe yarayan bir ilaç ama doktorunuzun vermesi gerekiyor. Bu ve benzer ilaçlar kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey düzenli kullanmak ve güneşten kaçınmak.

One thought on “Yeni bittiler

  • 25 Ekim 2011 tarihinde, saat 15:32
    Permalink

    ben de hep fa kullanıyorum deodorant olarak, arada değiştirsem de en iyisi fa gibi geliyor

    darkbluekitty.blogspot.com

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.